Ágyi poloska irtás Budapest
Ágyi poloska

Az ágyi poloskák feltehetőleg a Közel-Keletről származnak. Melegebb éghajlatú vidékeken gyakrabban előfordulnak, de lakott területeken szinte az egész világon jelen vannak. Elsősorban az emberek és a madarak vérszívói. Budapest ágyi poloska fertőzöttsége 1997 óta emelkedik, 2015-ben elkészült a város ágyi poloska térképe, mely több mint 3700 adat alapján mutatja a főváros fertőzöttségének mértékét.

Ha minket választasz, elfelejtheted a kártevőket! Hatékony irtás gyorsan, garanciával!

Hívj minket 8:00-18:00 között az alábbi telefonszámon: +36 70 677 6508

Ágyi poloska irtás – bízzuk szakemberre

Az ágyi poloska hossza 5-7 milliméter. A kifejlett ágyi poloska barna színű, testét finom szőrök borítják. A hím és a nőstény külsőre hasonló, a nőstény kissé nagyobb.

Táplálkozás előtt teste lapos, korongszerű. Miután átszúrta a bőrt, és jóllakott vérrel, teste kitágul. Szájszerve finom szúrósörtéből áll, melynek hegyes végét szondaként használja: gyakran egymás mellett többször is megszúrja a bőrt, mire megtalálja az eret, érzéstelenítő és véralvadásgátló anyagot juttat a szervezetbe és szívásba kezd.

A jóllakott ágyi poloska bíborszínű árnyalatot vesz fel. A hátsó pár szárnya teljesen elcsökevényesedett, a félfedők azonban apró pikkelyek formájában megtalálhatóak. Lábain fejlett karmok és tapadókorongok találhatók, melyek segítségével függőleges felületeken is könnyedén mozog.

A rovar tápláléka kizárólag a gazdaszervezet véréből áll. A rovar fejlettségétől-testméretétől függően idővel egyre tovább bírja táplálék nélkül. A frissen kikelt példányoknak napokon belül táplálkozni kell, míg a kifejlett példányok akár fél évig is bírják.

Táplálékát éjszaka keresi, hő- és szén-dioxid-kibocsátása alapján találja meg; nappal elrejtőzik. Bár fénykerülőek, a fiatal illetve éhes példányok világosban is előmerészkednek táplálkozni, ha ember közelségét érzik. Az ágyi poloska elegendő táplálék esetén körülbelül 18 hónapig él.

Melegebb helyen az állat aktívabb, mozgása méretéhez képest fürge.

Irtásuk a lakás területén

Az ágyi poloska irtása precizitást és felkészültséget igényel, mivel a kártevő esetenként ellenálló az irtására használt szintetikus piretroidokkal szemben.

Mivel az élő kártevők, illetve nyomaik felkutatása gyakorlott szemet igényel, fontos ez esetben olyan szakember (egészségügyi gázmester, kártevőirtó szakmunkás) segítségét kérni a feladat elvégzéséhez, aki több éve foglalkozik poloskairtással.

A hatékony irtás érdekében az összes lehetséges búvóhelyet kezelni kell a lakásban. Mivel a vérszívók erősen kötődnek az emberhez, a normál kártevőirtási protokoll során csak a hálószobák ágyait (főleg az ágy hátulsó és alsó része, anyaghatárai) és az ágy közvetlen környezetét kell kezelni.

Amit tudni akarsz az ágyi poloskáról, de nem mered megkérdezni.

ÁGYI POLOSKAIRTÁS ÁRAK (LAKOSSÁGI ÁRAK) – GARANCIÁVAL:

Terület (m2)

Ár (bruttó)

1 szoba

12.000 Ft

2 szoba

16.000 Ft

3 szoba

20.000 Ft

4 szoba

24.000 Ft

Hívj minket 8:00-18:00 között időpont egyeztetéséhez: +36 70 677 6508

Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak! Az árak egy helyszínre vonatkoznak! A kiszállás Budapesten ingyenes! A táblázatban szereplő alapterületen felül kérjed árajánlatunkat!

További városok, ahol rovarirtás vállalunk – akár azonnal, 24 órán belül:

Miskolc
Debrecen
Kecskemét
Székesfehérvár
Győr

Szólj hozzá!