AZ ÁGYI POLOSKA IRTÁS STRATÉGIÁJA ÉS GYAKORLATI KÓDEXE

Az ágyi poloskákkal kapcsolatos problémák jelenlegi növekedése a figyelmet az ágyi poloskák irtásához használt módszerekre és eljárásokra irányította.

A termékfejlesztésért felelősök gondolkodásmódja között jelentős különbség mutatkozik, és emiatt a rovarirtást végzők különböző módszereket és eljárásokat alkalmaznak. A legjobb gyakorlat azonosítását a kevés adat és a gyakorlati kutatás hiánya némileg akadályozza, pedig az adatok és a gyakorlati kutatás lehetővé tenné, hogy a hatékony módszerek kiválasztása világos bizonyítékok alapján történjen.

Mivel nincs egyetértés az ágyi poloskák számának növekedésével kapcsolatos okok miatt az ágyi poloskákra vonatkozó kódexek és szabályzatok születnek annak érdekében, hogy az ágyi poloskák irtásának minden szempontja egységesíthető legyen, inkább, mint hogy olyan kérdések kerüljenek a középpontba, amelyek kimondottan az ágyi poloskák újbóli megjelenéséért lehetnek felelősek.

Remélhető, hogy amint az ágyi poloskák száma emelkedéséhez vezető okok világosabbá válnak, a Gyakorlati Kódex egyre célirányosabbá válik.

Az ágyi poloskák irtására vonatkozó ausztrál Gyakorlati Kódex (Doggett, 2007) volt az első kiadott nemzeti szabálygyűjtemény. Ezt egy olyan bizottság állította össze, amely entomológusokból, a kártevőirtó szolgáltató vállalatok képviselőiből, valamint rovarirtószer-gyártókból állt.

A kódex betartása Ausztráliában nem kötelező. A dokumentum több mint 60 oldalas, és kiemeli, hogy szükség van: 1) a rovarirtással foglalkozó személyek és a szálláshelyek üzemeltetéséért felelős személyek képzésére/továbbképzésére; 2) megelőző eljárásokra, mint pl. a fém ágykeretek használata; 3) az irtást megelőzően végzett részletes vizsgálatra mind a fertőzött, mind a szomszédos helyiségekben; 4) vegyi és más irtási eljárások használatára; és 5) 7-10 nap után ellenőrzésre és újabb kezelésre.

Az Egyesült Államokban a San Francisco közegészségügyi szakminisztérium Szabályzat-ot adott ki az ágyi poloska irtásával kapcsolatban (Ojo, 2006). Ez a Szabályzat tömören összefoglalja a lakosok, a lakóingatlanok kezeléséért felelős személyek és a rovarirtással foglalkozók felelősségét és feladatait.

A legfontosabb intézkedések arra vonatkoznak, hogy fontos az ágyi poloskákkal kapcsolatos ismeretek oktatása a lakóingatlanokat kezelők számára, az ágyi poloskákkal kapcsolatos panaszokra a gyors válaszadás, a helyiségek és az ismert, fertőzött ingatlanokkal szomszédos helyiségek ellenőrzése, a helyiségek kezelésre történő megfelelő előkészítése, két hetes időközönként három egymást követő kezelés, és az összes kezelt helyiségre 45 napos garancia adása.

Kérjed árajánlatunkat!

Áraink

További városok, ahol rovarirtás vállalunk.

Miskolc
Debrecen
Kecskemét
Székesfehérvár
Győr

Szólj hozzá!