Csótányirtás Budapest
Konyhai csótány

konyhai csótányközönséges csótánykonyhai sváb, vagy svábbogár (Blatta orientalis), a rovarok (Insecta) osztályába, a csótányok (Blattodea) rendjébe és a csótányfélék (Blattidae) családjába tartozó faj.

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj, az emberek körében jelentős közutálatnak örvend.

Ha minket választasz, elfelejtheted a kártevőket! Hatékony irtás gyorsan, garanciával!

Hívj minket 8:00-18:00 között az alábbi telefonszámon: +36 70 677 6508

A kifejlett példányok elérhetik a 20-27 mm-es nagyságot, színezetük a vöröses sötétbarnától a feketéig terjed. A hímek szárnya nagyjából a potroh 2/3 részééig ér, a nőstények szárnyatlanok, mindkét ivar röpképtelen. Csápja akár a testhosszal megegyező hosszúságú is lehet. Minden végtagja erős futóláb.

A nimfák kikelésükkor hasonlítanak a kifejlett egyedekhez, de minden esetben szárnyatlanok, valamint kisebbek a felnőtteknél.

Csótányirtás Budapesten – Kérd szakember segítségét!

A párzást hosszan tartó udvarlási ceremónia előzi meg. A nőstény petéit megkeményedő kokonba helyezi. A petetokban 16-28 pete foglal helyet. A csótány a petetokot csak 1-6 napig cipeli, ezt követően elrejti, amelyből a lárvák 2-4 hónap múlva kelnek ki. 1-3 év alatt válnak ivaréretté.

Terjeszkedésük horizontális irányban általában lassú, többnyire az ember közbenjárásával történő, vertikális irányban azonban gyorsan terjeszkednek.

Ártalmuk részben fertőző betegségek terjesztésében nyilvánulhat meg, részben pedig lakásban megtelepedve allergiás reakciókat idézhetnek elő, de undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést is kelthetnek.

A csótányok megfelelő, hatékony és gyors irtására — más kártevőkkel együtt — egész iparág fejlődött ki, melyek folyamatosan új módszerekkel, nagy hatékonysággal képesek a kártevők irtására.

Az egyik irtási módszer a sávpermetezés. Ebben az esetben kontakt hatású irtószer kerül kijuttatásra (érintőméreg), melyen a csótány áthalad és az így felszívódó hatóanyagnak köszönhetően elhullik a rovar.

Viszonylag új módszer az úgynevezett „zselézés” vagy „gélezés”, mely során a rovarirtó célzottan csótányirtó gél pöttyöket helyez ki. A bennük található méreganyag a csótányokra idegméregként hat, néhány óra alatt a pusztulásukat okozva. Gyakori opció a gél mellett a permetezés is. Az irtási módszereket általában kombinálva használják, de a két módszert nem egyszerre, hanem felváltva szükséges alkalmazni.

Csótányirtás árak  (lakossági árak):

Terület (m2)

Ár (bruttó)

0-30

9.900 Ft

31-49

11.000 Ft

50-59

12.000 Ft

60-69

13.000 Ft

70-89

14.000 Ft

90-109

15.000 Ft

110-139

16.000 Ft

Hívj minket 8:00-18:00 között időpont egyeztetéséhez: +36 70 677 6508

Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak! Az árak egy helyszínre vonatkoznak! A kiszállás Budapest területén ingyenes! A táblázatban szereplő alapterületen felül kérd egyedi árajánlatunkat! Az árak gélezésre vonatkoznak, amely főként megelőzésre alkalmas módszer!

További városok, ahol irtást vállalunk:

Miskolc
Debrecen
Kecskemét
Székesfehérvár
Győr

További szolgáltatásaink:

ágyi poloskairtás
csótányirtás darázsirtás

Szólj hozzá!